sweetbake

Direktlänk till inlägg 22 december 2014

Egenbakat rostebröd

Av Nadja Åkerfeldt - 22 december 2014 12:32

Jag vet hur mycket man vill baka eget och inte ge barnen färdigt bröd

då de inte alltid är så bra med en massa socker eller andra saker i.

De är också så att de inte vill äta mörkt bröd för de är "vuxenbröd"

men detta recept habara 2 msk socker som sedan förvinner under jäsningen.

Om man vill göra de ännu mer nyttigare kan man använda andra sorters mjöl.

På 1 paket jäst får du även ut 4 st rostebröd.


Du behöver: (till 2 stycken bröd)


25 gram jäst

5 dl vatten (fingervarmt)

2 msk socker

2 msk rapsolja (kan även bytas ut mot smällt smör)

2 tsk salt

10-12 dl mjök


Garnering:


1 ägg

valmofrön (kan uteslutas)


Gör så här:


1. Smula jästen i en bunke. Tilsätt de fingervarma vattnet och blanda tills jästen smällt.

2. Tilsätt oljan eller smöret. Blanda i sockret och saltet.

3. Tilsätt mjölet lite i taget och knåda några minuter så glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.

4. Jäs brödet under bakduk i 50 min.

5. Dela degen i två, forma till limpor och lägg i vars en limpform (1 1/2 Liter)

6. Låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla ägg och strö på valmofrö på brödet.

8. Sänk värmen på 200 grader när du sätter in limporna i ugnen och grädda längst ner i 30-35 min.

9. Ta ut och låt svalna i formen.


Njut sedan av ett enkelt nygräddad bröd som är lika gott orostat som rostat.

 


#recept #bröd #baka #bakabröd #rostebröd #hembakat #mat #gott #ljustbröd #snabbt #enkelt #jäst

 
 
Annie

Annie

22 december 2014 15:29

Vilken fin blogg du har! :) Gillar dina recept :)
Gillar själv att baka och speciellt till julen ;)

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Nadja Åkerfeldt

14 december 2015 19:02

Tack de samma :) va kul ja jag bakar i regel någon gång varje dag de är antingen de eller måla tavlor i regel.

 
Oslofru

Oslofru

23 december 2014 12:31

MM så smaskigt ;D

http://www.oslofru.com

Nadja Åkerfeldt

14 december 2015 19:01

Absolut :) uppskattas skarpt av sambo och bekanta :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:32


en mäktig och god tryffel. Du behöver: 10 plattor after eight 1 1/4 dl vispgrädde 200 gr mörk choklad 2 tsk smör Garnering: Florsocker Gör så här: 1. Hacka choklad och after eight plattorna. 2. Värm upp grädden tills den börjar koka....

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:22


Under julhelgen har det blivit en massa julbak. Det kommer med andra ord komma upp lite nytt till jul nu. Vi börjar med pepparkakspraliner. Denna pralin uppskattades verkligen av min sambo (som älskar pepparkakor) Du behöver: 75 g pepparkakor...

Av Nadja Åkerfeldt - 7 december 2015 11:17

hej alla Jag har haft fullt upp med en massa förberedelser kring jobb och jul. Då man jobbar inom kyrkan är julen väldigt stressig. Här kommer där emot ett recept jag testade i helgen på hallonkola. Denna kola har en stark smak av hallon och även ...

Av Nadja Åkerfeldt - 29 augusti 2015 19:53

idag blev det solskensbullar. Receptet finns redan uppe på bloggen. Denna gången mixade jag även i lite kanel i delar av vaniljsåsen och jag mixade även strösockret med kanel. Detta blir gott till kvällsfikan. :) [Bild] #bullar #vanilj #kanel #so...

Av Nadja Åkerfeldt - 14 augusti 2015 23:34

hej alla glada Idag hade vi kalas för min underbara sambo. Detta firades med chokladkaka med Daimtäcke som uppdukades mycket av gästerna. En mäktig kaka men otroligt god. Hade även gjort marsipandekorationer på dessa. Men har kommer receptet. Ka...

Ovido - Quiz & Flashcards