Direktlänk till inlägg 3 januari 2015
Hej alla.
Då jag har en underbar sambo och fästman valde jag att göra en 2 rätters till han igår.
Som tur var uppskattades detta :)
Varmrätt: Pepparbiff m potatisbakelse, sås och tomater.
Dessert: Pannacotta med äkta vanilj, hallongéle och vaniljcrunch.
Recept varmrätt: 2pers.
(skriver inte ut några specifika mått då alla äter olika mkt och vill ha de olika kryddat)
Pepparbiff 2st
Potatisbakelse:
Potatis mjölig
gul lök
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Sås:
Grädde
Sky från köttet
smör
kryddor
soja
något att sörta med ex gele, honung, socker.
ev majsena eller mjöl.
Så här gör du:
Potatisbakelse:
1. Skiva löken tunnt och stek tills den är gyllenbrun. Lägg i en skål.
2. Riv potatisen i ex matberedare ellerpå rivjärn på tunnt.
3. Lägg mycket smör i stekpannan och lägg i potatisen.
4. Rör om lite då och då och se när potatisen är klar.
5. Ställ i formar och förvara i ugnen under tiden på 50 grader.
Sås:
1. Häll i grädde i en kastrull och tillsätt allt annat utom majsena.
2. Låt koka upp något och stäng av plattan.
3. När köttet väl är stekt tillsätt sedan skyn medans köttet vilar (står om köttet längre ner)
4. Tilsätt sedan majsena med hjälp av lite vatten för att få en önkad tjocklek på såsen.
Köttet:
1. Salta köttet något.
2. lägg i en het panna med smör i.
3. Låt steka på vardera sida.
(du avgör själv hur rött /rosa du vill ha köttet men tänk på att de ska vila och då tillagas de fortafarnade)
4. Lägg i folie och låt vila under tiden du gör färdigt såsen.
5. skiva i skivor och servera allt.
Tips! Gör även en frisk sallad till :)
#kött #mat #recept #potatisbakelse #gott #sås #sallad #tomat #nötbiff #pepparbiff
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|