Direktlänk till inlägg 4 januari 2015
Då jag använder mycket vaniljstång i mina desserter så är de många som slänger vaniljen efter de skrapat ut fröna. Gör inte det. Här är ett väldigt enkelt sätt att göra ditt eget vaniljsocker av resterna från din vanilj.
Du behöver:
1 vaniljstång
2-2,5 dl socker
Gör så här:
1. Låt vaniljen torka.
2. Mixa sedan socker och vanilj i en mixer.
3. Sila sockret ner i en burk (detta så att stora bitar försvinner)
4. Slut burken och förvara torrt.
Klart. Som sagt superenkelt och gott.
Har du även en torkad vaniljstång som du vill bli av med som är hel kan du även använda detta recept :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|