sweetbake

Direktlänk till inlägg 9 januari 2015

Snurror

Av Nadja Åkerfeldt - 9 januari 2015 13:57

Hej alla glada :)

Igår sa jag att jag skulle lägga upp ett recept på mina snurror. Detta är en sorts mördeg vilket gör att de måste kylas en del så man kan handskas med degen. De va lite trickigt men de gick och de blev goda. Men så fort degen inte vill som du in med den några minuter i kylen.


Du behöver:

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker eller 1 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
200 g smör eller margarin
1 ägg

Dekoration och färgning av halva degen:

Karamellfärg
Strössel/pärlsocker


Så här gör du:

1. Arbeta samman ingredienserna till degen.

2. Lägg hälften av smeten i en annan bunke och färga den med karamellfärg. Spara den andra hälften ofärgad.

3. Linda in de två degarna i plastfolie och låt vila i kyl 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader

4. Kavla ut de båda degarna, gärna på bakplåtspapper och med plastfolie på (så fastnar inte kaveln i degen)och lägg den färgade på den ljusa.

5. Rulla samman försiktigt från långsidan och rulla i strössel.

(Efter att jag hade rullat ihop den var jag åter igen tvungen att lägga den i kylen 15min då jag inte fick bort bakplåtspappret innan jag rullade i strössel.)

6. Låt vila i kylen cirka 15 minuter innan de skärs upp. Skär i skivor, cirka 1/2 cm, sätt i en klubbpinne om så önskas.

7. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvara torrt.

   

#snurror #recept #baka #kaka #mördeg #turkost #blått #gott #mat #kärlek #bakning


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:32


en mäktig och god tryffel. Du behöver: 10 plattor after eight 1 1/4 dl vispgrädde 200 gr mörk choklad 2 tsk smör Garnering: Florsocker Gör så här: 1. Hacka choklad och after eight plattorna. 2. Värm upp grädden tills den börjar koka....

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:22


Under julhelgen har det blivit en massa julbak. Det kommer med andra ord komma upp lite nytt till jul nu. Vi börjar med pepparkakspraliner. Denna pralin uppskattades verkligen av min sambo (som älskar pepparkakor) Du behöver: 75 g pepparkakor...

Av Nadja Åkerfeldt - 7 december 2015 11:17

hej alla Jag har haft fullt upp med en massa förberedelser kring jobb och jul. Då man jobbar inom kyrkan är julen väldigt stressig. Här kommer där emot ett recept jag testade i helgen på hallonkola. Denna kola har en stark smak av hallon och även ...

Av Nadja Åkerfeldt - 29 augusti 2015 19:53

idag blev det solskensbullar. Receptet finns redan uppe på bloggen. Denna gången mixade jag även i lite kanel i delar av vaniljsåsen och jag mixade även strösockret med kanel. Detta blir gott till kvällsfikan. :) [Bild] #bullar #vanilj #kanel #so...

Av Nadja Åkerfeldt - 14 augusti 2015 23:34

hej alla glada Idag hade vi kalas för min underbara sambo. Detta firades med chokladkaka med Daimtäcke som uppdukades mycket av gästerna. En mäktig kaka men otroligt god. Hade även gjort marsipandekorationer på dessa. Men har kommer receptet. Ka...

Ovido - Quiz & Flashcards