sweetbake

Direktlänk till inlägg 15 februari 2015

Hallonmousse tårta med browniebotten.

Av Nadja Åkerfeldt - 15 februari 2015 12:45

Hej alla bakglad.

Här kommer receptet på den underbara moussetårtan jag gjorde igår.


Du behöver:

(Browniebotten)

120 gram mörk choklad(kan byta detta mot valfri choklad)

100 gram smör

2 1/2 dl socker

2 ägg

1 1/2 msk vaniljsocker

1 krm salt

1 1/2 dl vetemjöl

50 gram vit choklad (kan utselutas)

smör till formen


(hallonmoussen)

1 paket frysta, tinade hallon (eller valfri bär/frukt)

1 dl gelésocker multi

2 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde


Gör så här:

(browniebotten)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. hacka den mörka chokladen fint och den vita chokladen grovt. 

3. Smällt smöret i en kastrull. När det är smällt ta väck från plattan,

tillsätt den mörka chokladen och låt den smälta.

4. Tillsätt sockret och blanda väl, sedan blandar du ner vaniljsocker och salt.

5. Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda ihop.

6. Tilsätt mjölet och blanda försiktigt samman det i smeten.

(tillsätt den grovt hackade vita chokladen här om du vill ha crunch)

7. Häll i en smord form och sätt i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

8. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på moussen.


(Hallonmousse)

1. Mixa hallonen i en matberedare eller stavmixer.

Sila hallonen genom en fin sil (så kärnorna fösvinner).

2. Vispa grädden lagon fluffig

(inte för mycket bara tills de blir lagom stora spår i grädden med vispen)

3. Häll Hallonsåsen och gelésocker i en kastrull och låt koka i 30 sek.

4. Häll i vaniljsockret i hallonen.

5. När hallonsåsen börjat stelna lite blanda då försiktigt i grädden.

7. Häll den där efter på den svala browniebotten.

8. förvara i kylen i minst 3 timmar (gärna över natten)


Du kan där efter garnera lite hur du vill och efter smak.


Brwoniebotten   Hallonmousse

Slutresultatet

      

#hallon #brownie #mousse #choklad #hallonmousse #tårta #baka #recept #mat #äta #gott #dessert #efterrätt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:32


en mäktig och god tryffel. Du behöver: 10 plattor after eight 1 1/4 dl vispgrädde 200 gr mörk choklad 2 tsk smör Garnering: Florsocker Gör så här: 1. Hacka choklad och after eight plattorna. 2. Värm upp grädden tills den börjar koka....

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:22


Under julhelgen har det blivit en massa julbak. Det kommer med andra ord komma upp lite nytt till jul nu. Vi börjar med pepparkakspraliner. Denna pralin uppskattades verkligen av min sambo (som älskar pepparkakor) Du behöver: 75 g pepparkakor...

Av Nadja Åkerfeldt - 7 december 2015 11:17

hej alla Jag har haft fullt upp med en massa förberedelser kring jobb och jul. Då man jobbar inom kyrkan är julen väldigt stressig. Här kommer där emot ett recept jag testade i helgen på hallonkola. Denna kola har en stark smak av hallon och även ...

Av Nadja Åkerfeldt - 29 augusti 2015 19:53

idag blev det solskensbullar. Receptet finns redan uppe på bloggen. Denna gången mixade jag även i lite kanel i delar av vaniljsåsen och jag mixade även strösockret med kanel. Detta blir gott till kvällsfikan. :) [Bild] #bullar #vanilj #kanel #so...

Av Nadja Åkerfeldt - 14 augusti 2015 23:34

hej alla glada Idag hade vi kalas för min underbara sambo. Detta firades med chokladkaka med Daimtäcke som uppdukades mycket av gästerna. En mäktig kaka men otroligt god. Hade även gjort marsipandekorationer på dessa. Men har kommer receptet. Ka...

Presentation


Hejsan
Nadja heter jag och är en bakglad tjej som kommer dela med mig av alla mina recept.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sweetbake med Blogkeen
Följ sweetbake med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se