Direktlänk till inlägg 15 februari 2015
Hej alla bakglad.
Här kommer receptet på den underbara moussetårtan jag gjorde igår.
Du behöver:
(Browniebotten)
120 gram mörk choklad(kan byta detta mot valfri choklad)
100 gram smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
50 gram vit choklad (kan utselutas)
smör till formen
(hallonmoussen)
1 paket frysta, tinade hallon (eller valfri bär/frukt)
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
(browniebotten)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. hacka den mörka chokladen fint och den vita chokladen grovt.
3. Smällt smöret i en kastrull. När det är smällt ta väck från plattan,
tillsätt den mörka chokladen och låt den smälta.
4. Tillsätt sockret och blanda väl, sedan blandar du ner vaniljsocker och salt.
5. Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda ihop.
6. Tilsätt mjölet och blanda försiktigt samman det i smeten.
(tillsätt den grovt hackade vita chokladen här om du vill ha crunch)
7. Häll i en smord form och sätt i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
8. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på moussen.
(Hallonmousse)
1. Mixa hallonen i en matberedare eller stavmixer.
Sila hallonen genom en fin sil (så kärnorna fösvinner).
2. Vispa grädden lagon fluffig
(inte för mycket bara tills de blir lagom stora spår i grädden med vispen)
3. Häll Hallonsåsen och gelésocker i en kastrull och låt koka i 30 sek.
4. Häll i vaniljsockret i hallonen.
5. När hallonsåsen börjat stelna lite blanda då försiktigt i grädden.
7. Häll den där efter på den svala browniebotten.
8. förvara i kylen i minst 3 timmar (gärna över natten)
Du kan där efter garnera lite hur du vill och efter smak.
Slutresultatet
#hallon #brownie #mousse #choklad #hallonmousse #tårta #baka #recept #mat #äta #gott #dessert #efterrätt
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | ||||
|