sweetbake

Direktlänk till inlägg 17 april 2015

Solskensbullar

Av Nadja Åkerfeldt - 17 april 2015 20:35

Hej alla glada.
Idag efter ett besök i Hässleholm, gå på matmarknaden och träning valde jag att baka superläckra solskensbullar. Så saftiga och goda (jag gjorde dessa med elvisp vilket funkade utmärkt)

Ca 40 st

13 dl vetemjöl, ca 800 g
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
150 g smör, rumsvamt
50 g jäst
5 dl mjölk

Fyllning
ca 4 dl vaniljkräm

Pensling & garnering
1 ägg
smör, smält
strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Häll det mesta av mjölet samt socker, salt och nystött kardemumma i en stor bunke eller i en assistent. Klicka i smöret.

2. Smula jästen över ingredienserna samt uppvärmd mjölk, ca 37 grader.

3. Bearbeta allt till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter. Det tar ca 5 min. Har du ingen assistent så använder du en elvisp försedd med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.

4. Kör några varv med maskinen. Ta sedan upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt.

5. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 delar och rulla varje del till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.

6. Vispa till en tjock vaniljkräm från pulver eller koka egen. Häll krämen i en spritspåse. Det går även bra med en kraftig plastpåse där du klipper ett hål i det ena hörnet.

7. Sätt ugnen på 250 grader. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa i ca 10 min.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 5?8 min. Låt dem svalna.

9. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker.

#baka #bakning #recept #solskensbullar #bullar #vaniljbullar #sockerbullar #efterrätt #fika #bulle #bakabullar #gott #vanilj #socker

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:32


en mäktig och god tryffel. Du behöver: 10 plattor after eight 1 1/4 dl vispgrädde 200 gr mörk choklad 2 tsk smör Garnering: Florsocker Gör så här: 1. Hacka choklad och after eight plattorna. 2. Värm upp grädden tills den börjar koka....

Av Nadja Åkerfeldt - 14 december 2015 16:22


Under julhelgen har det blivit en massa julbak. Det kommer med andra ord komma upp lite nytt till jul nu. Vi börjar med pepparkakspraliner. Denna pralin uppskattades verkligen av min sambo (som älskar pepparkakor) Du behöver: 75 g pepparkakor...

Av Nadja Åkerfeldt - 7 december 2015 11:17

hej alla Jag har haft fullt upp med en massa förberedelser kring jobb och jul. Då man jobbar inom kyrkan är julen väldigt stressig. Här kommer där emot ett recept jag testade i helgen på hallonkola. Denna kola har en stark smak av hallon och även ...

Av Nadja Åkerfeldt - 29 augusti 2015 19:53

idag blev det solskensbullar. Receptet finns redan uppe på bloggen. Denna gången mixade jag även i lite kanel i delar av vaniljsåsen och jag mixade även strösockret med kanel. Detta blir gott till kvällsfikan. :) [Bild] #bullar #vanilj #kanel #so...

Av Nadja Åkerfeldt - 14 augusti 2015 23:34

hej alla glada Idag hade vi kalas för min underbara sambo. Detta firades med chokladkaka med Daimtäcke som uppdukades mycket av gästerna. En mäktig kaka men otroligt god. Hade även gjort marsipandekorationer på dessa. Men har kommer receptet. Ka...

Presentation


Hejsan
Nadja heter jag och är en bakglad tjej som kommer dela med mig av alla mina recept.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sweetbake med Blogkeen
Följ sweetbake med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se