Direktlänk till inlägg 17 april 2015
Hej alla glada.
Idag efter ett besök i Hässleholm, gå på matmarknaden och träning valde jag att baka superläckra solskensbullar. Så saftiga och goda (jag gjorde dessa med elvisp vilket funkade utmärkt)
Ca 40 st
13 dl vetemjöl, ca 800 g
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
150 g smör, rumsvamt
50 g jäst
5 dl mjölk
Fyllning
ca 4 dl vaniljkräm
Pensling & garnering
1 ägg
smör, smält
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Häll det mesta av mjölet samt socker, salt och nystött kardemumma i en stor bunke eller i en assistent. Klicka i smöret.
2. Smula jästen över ingredienserna samt uppvärmd mjölk, ca 37 grader.
3. Bearbeta allt till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter. Det tar ca 5 min. Har du ingen assistent så använder du en elvisp försedd med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
4. Kör några varv med maskinen. Ta sedan upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt.
5. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 delar och rulla varje del till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.
6. Vispa till en tjock vaniljkräm från pulver eller koka egen. Häll krämen i en spritspåse. Det går även bra med en kraftig plastpåse där du klipper ett hål i det ena hörnet.
7. Sätt ugnen på 250 grader. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa i ca 10 min.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 5?8 min. Låt dem svalna.
9. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker.
#baka #bakning #recept #solskensbullar #bullar #vaniljbullar #sockerbullar #efterrätt #fika #bulle #bakabullar #gott #vanilj #socker
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|