Direktlänk till inlägg 29 maj 2015
Hej alla glada :)
Här kommer ett recept som jag testade idag. Har alltid varit nyfiken på att göra egna ballerina. Nu gjorde jag det äntligen.
Du behöver:
200g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
Fyllning:
100g mörk choklad
100g nugat
Så här gör du:
1. Blanda ihop smör och socker.
2. Tillsätt äggulan och vetemjölet.
3. Dela degen på hälften och tillsätt kakaon i ena halvan.
4. Lägg degarna i kylen i minst 30min.
5. Sätt ugnen på 180 grader.
6. Ta ut en av degarna. Kavla ut 5-6mm och stansa ut formar. Lägg sedan på en plåt och stansa ut ett hål i mitten.
7. Upprepa med den mörka degen men uteslut hålet.
Grädda i mitten av ugnen i 10-13 min
8. Låt svalna helt.
9. Smält choklad och nugat över vattenbad.
10. Låt den svalna och tjocka något.
11. Klicka ut på en mörk kaka och tryck (försigtigt) på en ljus kaka.
12. Nugaten och chokladen kommer stelna efter ett tag så var inte orolig om den är lös.
13. Förvara dem sedan i en burk i skafferiet.
Njut!
#baka #ballerina #choklad #nugat #recept #bakning #fika #gott #mat #äta
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|