sweetbake

Senaste inläggen

Av Nadja Åkerfeldt - 29 maj 2015 10:02

Hej alla Bakglada.
Förlåt för jag inte varit aktiv den senaste tiden. Detta är på grund av att jag har så mycket arbete på jobbet. En massa avslutningar av våra verksamheter (tjejgrupper och ungdomsgrupper) samt konfirmationer. Hade två förra helgen som var super. Kommer sakna ungdomarna. Om någon vecka åker vi även på ett stort veckoläger med en grupp lägerkonfirmander. Hoppas ni förstår att tiden varit knapp. Men det har blivit bak och jag ska försöka lägga upp alla goda recept under helgen.

ANNONS
Av Nadja Åkerfeldt - 2 maj 2015 13:55

Hej alla Bakglada.
Jag hoppas ni hade en superhärlig Valborg.
Idag är det en riktig ta de lugnt dag. Vad passar då inte bättre än att baka dessa godingar.
Chocolate chip cookie mix.
Jag kunde nämligen inte bestämma mig för om jag ville ha mörka eller ljusa chocolate chip cookies. Därför valde jag att mixa. Här nedan kommer recept och steg för steg just för att få den mixade effekten.

Du behöver:
Till båda degarna behövs sammanlagt 1 ägg + 1 äggula. Blanda detta i ett glas och ha i hälften i deg 1 och andra halvan i deg 2.

Deg 1 (ljusa degen)
75 gram smör
1 1/4 dl socker
1 msk sirap
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl mjöl
Ca 1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 dl chokladknappar valfri sort

Deg 2 (mörka degen)
75 gram smör
1 1/4 dl socker
1 msk sirap
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 1/4 dl mjöl
Ca 1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 dl chokladknappar valfri sort

Gör så här:
(Detta är nu beskrivning på båda degarna då du gör samma sak fast i olika bunkar och liknande.)
1. Smält smören i vars en kastrull.
2. Blanda socker, sirap vaniljsocker i en bunke och tillsätt de smälta smöret. (Här ska även kakao i för den mörka degen)
3. Blanda i äggen och rör om.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan detta i smör och äggblandningen.
5. Vänd ner chokladen snabbt.
6. Rulla små bollar av degen (tänk på att rulla lika många av ljusa och mörka degen). Jag rullade 33 av varje.
7. Rulla sedan samman dem till en stor boll. (Bilder finns nedan)
8. Platta till något när du lägger dem på plåten ( Max 9 på varje plåt då de flyter ut).
9. Grädda i nedre delen av ugnen i 9-12 min. Låt sedan svalna på galler.

Njut!


#baka #kaka #kakor #recept #cookie #subway #choklad #chocolate #chocolatechipcookie #mums #gott #fika #mix

Beskrivning på nr 6. Rulla dem i mindre bollar.

Beskrivning på nr 7. Sätt ihop dem och rulla till en stor boll.

Beskrivning nummer 8. Platta till något när de är på plåten.

Så här ser de ut när godingarna är klara. :)

ANNONS
Av Nadja Åkerfeldt - 17 april 2015 20:35

Hej alla glada.
Idag efter ett besök i Hässleholm, gå på matmarknaden och träning valde jag att baka superläckra solskensbullar. Så saftiga och goda (jag gjorde dessa med elvisp vilket funkade utmärkt)

Ca 40 st

13 dl vetemjöl, ca 800 g
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
150 g smör, rumsvamt
50 g jäst
5 dl mjölk

Fyllning
ca 4 dl vaniljkräm

Pensling & garnering
1 ägg
smör, smält
strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Häll det mesta av mjölet samt socker, salt och nystött kardemumma i en stor bunke eller i en assistent. Klicka i smöret.

2. Smula jästen över ingredienserna samt uppvärmd mjölk, ca 37 grader.

3. Bearbeta allt till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter. Det tar ca 5 min. Har du ingen assistent så använder du en elvisp försedd med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.

4. Kör några varv med maskinen. Ta sedan upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt.

5. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 delar och rulla varje del till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.

6. Vispa till en tjock vaniljkräm från pulver eller koka egen. Häll krämen i en spritspåse. Det går även bra med en kraftig plastpåse där du klipper ett hål i det ena hörnet.

7. Sätt ugnen på 250 grader. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa i ca 10 min.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 5?8 min. Låt dem svalna.

9. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker.

#baka #bakning #recept #solskensbullar #bullar #vaniljbullar #sockerbullar #efterrätt #fika #bulle #bakabullar #gott #vanilj #socker

Av Nadja Åkerfeldt - 14 april 2015 17:06

Hej alla Bakglada.
För några dagar sedan gjorde jag grottor med smak av hallon och lemoncurd. Blev väldigt gott och uppskattat. Receptet hittar du på bloggen under hallongrottor eller klickar på länken nedan. (Byt bara ut hallonsylt mot lemoncurd eller vad du vill testa)

http://sweetbake.bloggplatsen.se/2015/03/08/11039163-hallongrottor/

[Bild]

#hallon #lemoncurd #grottor #hallongrottor #lemoncurdgrottor #recept #kakor #baka #gott #sött #surt #fika

Av Nadja Åkerfeldt - 12 april 2015 21:45

Hej alla.
Förlåt att jag inte alls varit aktiv under de senaste. Men detta har varit på grund av mycket jobb, påsk och liknande. Men idag kom jag i alla fall hem från ett underbart helgläger med SKUL = svenska kyrkans unga Lunds stift. Vi har då haft DÅM möte = distriktårs möte. Vi hade även temat #tänk om. Under helgen fick man massa nya bekantskaper, funderingar, gemenskap och mycket mer. Här nedan kommer lite bilder på vad som faktiskt hände ibland.


#skul #skuldåm #tänkom #sku #svenskakyrkan #svenskakyrkansunga #läger #helgläger #mochco

Här är bara några saker vi gjort och en liten förklaring på alla bilder. (Sitter nämligen med detta på mobilen så kunde inte riktigt skriva de som jag ville)
Bild 1: första mötet
Bild 2: lek djungeltelegrafen
Bild 3: morgonmässan
Bild 4: mötet började
Bild 5: när vu inte riktigt hängde med i ekonomin.
Bild 6-8: när vi gick en sväng och satt och njöt i solen samt fånga bilar i Munnen.
Bild 9: lek Kalle kaos
Bild 10-13: temakväll, indisk buffé och dans.
Bild 14: möte
Bild 15: mässa
Bild 16: möte (avtackning)
Bild 17: lek i smågrupper knuten
Bild18-19: marschmallowstävling som vanns av mannen på bil 18.

Av Nadja Åkerfeldt - 29 mars 2015 16:09

Som många vet älskar jag påfåglar (så pass mycket att jag har en tatuerad). Så när jag i fredags hade handlat nya canvastavlor var det idag självklart att måla. Det blev då en abstrakt påfågel :)





#design #tatuering #art #måla #målning #påfågel #färg #paint #tavla #canvas #vattenfärg #abstakt #acryll

Av Nadja Åkerfeldt - 18 mars 2015 15:05

Hej alla glada :)
I måndags fick jag en beställning på 2 sorters kakor tills på torsdag. De var nötroser och finska pinnar. (Dubbel sats på båda) Jag gjorde allt igår eftersom de är mycket jobb. Recepten kommer upp till helgen men här är i alla fall några bilder ni kan njuta av så länge :)

Av Nadja Åkerfeldt - 16 mars 2015 12:02

Hej alla bakglad.

Igår gjorde jag kärleksmums cupcakes. Det blev väldigt gott och glasyren är helt underbar.

Här nedan kommer recept och en massa bilder ni kan njuta av.


Kärleksmums cupcakes

Du behöver (12 st stora, 1 muffinsplåt)


4 ägg

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3/4 dl kakao

2 1/2 tsk bakpulver

150 gram smör

1 1/2 dl mjölk

4 1/2 dl vetemjöl


Glasyr

ca 2 msk kaffe (kan bytas ut mot vatten eller mjölk)

1/2 dl kakao

1 msk vaniljsocker

4-5 dl florsocker

75 gram smör

1-2 msk vatten (detta ska du ha i även om du byter ut kaffet mot vatten)


Topping

Strössel eller kokos


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och smällt smöret.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda ihop alla torra ingridienser och tillsätt i äggsmeten.

4. Tillsätt mjölk och det smälta smöret och blanda ihop till en jämn smet.

5. Fördela i formar eller i en muffinsplåt.

6. Sätt in mitt i ugnen i 16-18 min.

7. Låt svalna helt. (detta så inte glasyren glider av)


Glasyr:

1. Smällt smöret i en kastrull.

2. Vispa i vaniljsocker och kakao.

3. Börja vispa i florsockret.

4. Häll i den övriga vätskan lite i taget

(glasyren ska vara så man kan bre på den på cupcaken utan att de rinner av)

5. Behövs mer florsocker eller vätska tillsätt lite i taget.


Bred på glasyren på alla cupcakes och dekorera med kokos eller strössel.

            

#cupcakes #cupkake #muffins #muffin #recept #kärlek #kärleksmums #kokos #hjärtan #baka #gott #mat #form #muffinsform #dekoration #äta #efterrätt #mys #mums


Presentation


Hejsan
Nadja heter jag och är en bakglad tjej som kommer dela med mig av alla mina recept.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sweetbake med Blogkeen
Följ sweetbake med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se