sweetbake

Senaste inläggen

Av Nadja Åkerfeldt - 14 mars 2015 11:10

Hej alla glada.


I torsdags fick jag ett paket dumle efter att jag och en kollega gjort en "föreläsning" om våra liv samt inåt och utåtagerande idag. Vi är tacksamma för alla ungdomar som kom och ville ta del av våra historier.

När jag nu fick min dumleask så tänkte jag först göra vanliga dumlekakor. Men jag ville testa något annat och då blev de fyllda dumlecookies.

En hit tyckte min sambo. Han sa även att degen påminde om kladdkakesmak. Jag fyllde även några med marschmallows. Här nedan kommer receptet samt bilder.


Fyllda Dumlecookies

till ca 30-35 st


Du behöver:

120 gram smör

1 dl brunt farinsocker

5 dl vetemjöl

1 1/2 dl kakao

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

2 dl strösocker

2 ägg

1 tsk sirap

Fyllning: Dumle (ska vara en dumle i varje cookie)

annars kan man ha:

nutella, marschmallows (3-6 minimarschmallows, ställ i frysen lite innan)

eller testa andra kolor.

Garnering: strösocker


Gör så här:

1. ställ ugnen på 200 grader.

2. Blanda de rumsvarma smöret med farinsocker(jag vispade samman det med elvisp)

3. Vänd ner strösockret i smörblandningen och blanda ihop. Blanda där efter ner äggen och sirapen och blanda noga.

4. Rör ihop salt, bikarbonat, mjöl och kakao och tillsätt sedan det i blandningen.

(blir det jobbigt att blanda ihop allt lägg det på bakbordet och få in allt mjöl)

5. Ta bort pappret från dumlen och häll socker på en tallrik (där du kan rulla kakorna).

6. Fördela degen och rulla till bollar.

7. Platta ut och lägg en dumle i varje.

8. Rulla tillbaka till en boll och rulla den i strösockret.

9. Lägg på en plåt (jag hade 12 st på en plåt)

10. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min

(Några kan spricka lite och dumlen kan sipra ut detta gör inget då vet man att de är klara)

11. Låt svalna på galler.


    

Innan ugnen


Efter ugnen

   

Dumlegömman

 

#dumle #dumlekola #kola #kaka #cookie #dumlecookie #dumlekaka #fyllddumle #recept #baka #kärlek #mat #äta #gott #enkelt #choklad #socker #marschmallows #nutella #nutellacookie #marshmallowscookie#minimarschmallows

Av Nadja Åkerfeldt - 8 mars 2015 11:34

Hej alla glada.
Hoppas ni mår bra.
Själv mår man lite sådär men bakning muntrar alltid upp. Förra veckan gjorde jag både jitterbug (finns recept här på bloggen) hallongrottor och bröd.
Nu kommer receptet på hallongrottorna som uppskattades mycket av min kära sambo.

Du behöver:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (gör eget kolla längre ner på bloggen eller sök på vaniljsocker)
200 gram smör

Fyllning:
Valfri fast sylt 1-2 dl

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Sätt även ugnen på 200 grader.
2. Låt degen vila 10-15 min i kylen.
3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar.
4. Gör en fördjupning i varje kaka med hjälp av tummen.
5. I varje fördjupning häller du lagom mängd sylt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min
Och låt svalna på galler.

Av Nadja Åkerfeldt - 7 mars 2015 22:46

Min underbara sambo och jag skulle idag egentligen åka iväg på en piratfest med övernattning. Tyvärr var jag tvungen att avboka då jag blev väldigt dålig och de bara blivit värre med kvällen. Så innan bästa åkte handlade han redan under gårdagen 3 stora marabou i smakerna japp, daim och vanlig. Så efter man kollat på melodifestivalen och lite annat ska man snart göra vid sig, ta en ibumetin och sen försöka sova...

Älskar dig hjärtat <3

Av Nadja Åkerfeldt - 28 februari 2015 14:54

Hej alla Bakglada.
Jitterbugg är en bortglömd favorit och idag blev jag så sugen på att baka det.
Här kommer ett superrecept som man inte kan misslyckas med.

Du behöver:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 gr smör
2 äggulor

Maräng:
2 äggvitor
1/2 dl strösocker

Gör så här:
1.Mixa allt till degen i en matberedare.
2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. (Försök få de över hela)
3. Vispa upp äggvitor i en torr bunke.
4. Tillsätt sockret och blanda sedan till hårt skum.(så du kan vända bunken upp och ner)
5. Lägg marängen på degen och rulla ihop som en rulltårta.
6. Lägg i frysen i 20 min. Värm samtidigt ugnen på 175 grader.
7. Skär rullen i drygt cm tjocka skivor, lägg dem på en plåt (3?4 på varje plåt)
8. Grädda i mitten av ingen mellan 12-14 min.
Låt svalna på galler med bakplåtspapper.

#jitterbugg #maräng #baka #mördeg #recept #mat #gott #kaka #kakor #bakning #lördag #kärlek

Av Nadja Åkerfeldt - 27 februari 2015 20:51

Hej alla Bakglada :)
Under helgen kommer här kommer lite recept. Men måste bara säga att min arbetsplats är superhärlig. Speciellt när kvällen bjöd på massa ungdomar och chokladfrossa. (Allt som bjöds finns inte med på bild)

#choklad #marabou #chokladfrossa #svenskakyrkan #sku #skulund #svenskakyrkansunga #äta #gott #godis

Av Nadja Åkerfeldt - 21 februari 2015 12:21

Hej alla glada :)
Igår fick jag besök av min pojkväns brors dotter. Efter träningen valde vi att baka kanelbullar. Vi gjorde både snurror, krans och snäckor.
Här kommer i alla gall receptet på dessa härliga bullar.

Du behöver:
50 gram jäst (1pkt)
100 gram smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 1/4 dl socker
Ca 14 dl mjöl + lite till Utbak
Pärlsocker och ägg till garnering.

Fyllning
125 gram smör
1dl socker
1 1/2 tsk smaksättning i detta fallet kanel.

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smällt smöret och häll där efter i mjölken och vattnet och värm till 37 grader (fingervarmt)
3. Häll i delar av vätskan i jästen och när jästen har löst sig häll i resterande av vätskan.
4. Häll i salt och socker och rör om.
5. Häll där efter i mjölet och knåda tills de känns som en bra deg.
6. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
7. Gör under tiden fyllningen. Häll allt i en bunke och vispa med elvisp tills smöret blir mjukt.
8. Gör de formar du vill på degen och lägg fyllning.
9. Sätt ingen på 250grader.
10. Låt jäsa i 20 min och garnera där efter med ägg och socker.
11. Sätt i ugnen mellan 8-12 min.
12. Låt svalna. Klart :)



#vetedeg #bullar #kanel #kanelbullar #krans #recept #baka #gott #äta #mat #bullbak #vaniljbullar

Av Nadja Åkerfeldt - 17 februari 2015 18:33

Hej alla glada
Idag var min sambos bror och hans familj här för att deras son ville måla lite på tavlor :) självklart fick han det samtidigt som det blev chokladbollar och hallonrutor (recepten finns redan uppe på bloggen)
Det blev att måla blixten i bilar och traktorer samt lite på sig själv.
Deras söta hund fick även den följa med och mysa lite här och hon hade vuxit en del sen sist. :)

Av Nadja Åkerfeldt - 15 februari 2015 12:45

Hej alla bakglad.

Här kommer receptet på den underbara moussetårtan jag gjorde igår.


Du behöver:

(Browniebotten)

120 gram mörk choklad(kan byta detta mot valfri choklad)

100 gram smör

2 1/2 dl socker

2 ägg

1 1/2 msk vaniljsocker

1 krm salt

1 1/2 dl vetemjöl

50 gram vit choklad (kan utselutas)

smör till formen


(hallonmoussen)

1 paket frysta, tinade hallon (eller valfri bär/frukt)

1 dl gelésocker multi

2 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde


Gör så här:

(browniebotten)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. hacka den mörka chokladen fint och den vita chokladen grovt. 

3. Smällt smöret i en kastrull. När det är smällt ta väck från plattan,

tillsätt den mörka chokladen och låt den smälta.

4. Tillsätt sockret och blanda väl, sedan blandar du ner vaniljsocker och salt.

5. Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda ihop.

6. Tilsätt mjölet och blanda försiktigt samman det i smeten.

(tillsätt den grovt hackade vita chokladen här om du vill ha crunch)

7. Häll i en smord form och sätt i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

8. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på moussen.


(Hallonmousse)

1. Mixa hallonen i en matberedare eller stavmixer.

Sila hallonen genom en fin sil (så kärnorna fösvinner).

2. Vispa grädden lagon fluffig

(inte för mycket bara tills de blir lagom stora spår i grädden med vispen)

3. Häll Hallonsåsen och gelésocker i en kastrull och låt koka i 30 sek.

4. Häll i vaniljsockret i hallonen.

5. När hallonsåsen börjat stelna lite blanda då försiktigt i grädden.

7. Häll den där efter på den svala browniebotten.

8. förvara i kylen i minst 3 timmar (gärna över natten)


Du kan där efter garnera lite hur du vill och efter smak.


Brwoniebotten   Hallonmousse

Slutresultatet

      

#hallon #brownie #mousse #choklad #hallonmousse #tårta #baka #recept #mat #äta #gott #dessert #efterrätt

Presentation


Hejsan
Nadja heter jag och är en bakglad tjej som kommer dela med mig av alla mina recept.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards