sweetbake

Senaste inläggen

Av Nadja Åkerfeldt - 24 januari 2015 15:55

Hej alla bakglada :)

Idag hade jag ett problem. Jag hade inga ägg hemma och endast 100 gram smör att röra mig med och jag ville så gärna göra något.

Då fick de bli en enkel men så god paj med hallon och blåbär och ett knäckigt skal.

 Du kan servera denna tillsammans med vaniljsås, glass, sorbe eller varför inte äta den som den är.


Du behöver:

250 gram (1 pkt) frustna bär av valfri sort (jag hade mixade hallon blåbär)

100 gram smör

2 msk socker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker (se hur du gör eget längre ner på bloggen)

1 msk ljus sirap


Gör så här:

1. Tina bären och häll i en pajform.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Häll alla övriga ingridienser i en matberedare och mixa ihop snabbt.

4. Fördela degen i pajformen.

5. Sätt i mitten av ugnen i ca 20-30 min tills pajen fått en fin färg.

6. Ta ut och låt svalna.


Njut! 

   

Degens utseende ogräddad.

 

Degens utseende gräddad.


Färdiga pajen som kan avnutas med valfritt tillbehör.


#hallon #blåbär #paj #bärpaj #recept #gott #mat #dessert  

Av Nadja Åkerfeldt - 18 januari 2015 12:47

Hej alla.

Igår när jag gjorde mina muffins med smörkräm blev det lite smörkräm över. Men istället för att slänga detta så valde jag att göra dubbla kokosflarn med smörkräm och vit choklad. Nägra är även enkla. Detta receptet har jag aldrig misslyckats med och jag gör kokosflarn ofta.

 

Du behöver:

75 gram smällt smör

1 ägg

1 1/2 dl socker

1 msk mjöl

2 1/2 dl kokos

1 tsk bakpulver


Gör så här:

1. Vispa socker och ägg vitt.

2. Häll i övriga ingridienser (utom smöret) och blanda

3. Häll i smöret och bland ihop.

4. Ta två teskedar och klicka ut en tesked till en kaka (de flyter ut mycket) De ser lite ut i bunken men de kommer bli ca 40 st.

5. Grädda i mitten av ugnen i 6-8 min (jag hade 7 min) i 175 grader.

6. Låt svalna på galler.

Dubbla:

7. Vill man göra dubbla låt de svalna sen ta smörkäm, gör även dessa med nutella när jag inte har någon smörkräm.

8. Tryck försiktigt på de andra flarnet.

9. Dekorera med choklad om man vill.

    

#kokos #flarn #kokosflarn #smörkräm #choklad #recept #baka #bakning #gott #mat


Av Nadja Åkerfeldt - 17 januari 2015 13:31

Hej alla här kommer äntligen ett nytt recept efter en full vecka då man inte hunnit med bakning.

En favorit som jag alltid brukar köpa när jag är i affären är chokladmuffins med vaniljkräm i mitten. Idag tänkte jag att jag skulle ge mig på detta själv och oj vad gott de blev. Det var även enkelt och roligt att göra :)


Du behöver:

125 gram kallt smör

2 dl vetemjöl

2 dl socker

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 ägg

1 1/2 dl mjölk


Gör så här:

1. Dela smöret i kuber och lägg i matberedare.

2. Tillsätt alla torra ingridienser i smöret och mixa till en smulig deg.

3. Tillsätt ägg och mjölk och mixa ihop snabbt (överarbeta inte smeten)

4. Fördela smeten i formar eller muffinsplåt

(jag använde muffinsplåt och fördelen med dessa är att muffinsen höjer sig mer)

5. In i ugnen i 20 min på 175 grader.

6. Ta ut och låt svalna helt (annars smälter fyllningen)

7. Gröp ut muffinsen så du sedan kan få i krämen (här nedan kommer ni se hur jag gröpte ut mina)


Vaniljsmörkräm:

När du gröpt ut dina muffins kan du göra krämen.


Du behöver:

150 gram rumsvarmt smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula


Gör så här:

1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och krämigt.

2. Tillsätt äggulan och vispa yttligare 1 minut.

3. Smaka av och se om du vill tilsätta något.

4. Lägg i en spritspåse och spritsa i muffinsen.

(Man kan även klippa hål i en kant i en plastpåse och spritsa i smörkrämen i muffinsen om man inte har en spritspåse eller spritsar)


 

Gröp ut muffinsen med hjälp av det man tar väck kärnhuset på äpplena med. Ta sedan en liten sked och gröp ut kanterna. Men spara topparna då du änvänder dem till att täcka smörkrämen. 

 


Så här blev resultatet.

       

#muffins #baka #recept #choklad #vanilj #smörkräm #chokladmuffins #gott #mat #underbart



Av Nadja Åkerfeldt - 16 januari 2015 17:51

Hej alla förlåt för att inläggen varit få. Jag har under denna veckan börjat jobba och det är en massa som ska göra. Idag har man jobbat hemma vilket alltid är lika skönt så var nere och träna och nu ska man bara mysa ner sig i soffan. :)

#svenskakyrkan #ungdom #konfirmander #tjejgrupp #jobb #träna #träning #mys

Av Nadja Åkerfeldt - 14 januari 2015 15:10

Igår började man jobba igen och idag hade man en massa att göra något av de man gjorde var att göra utskick till alla ungdomar och ledare (ca 80 brev att fixa) med olika innehåll. Sen var de även möte och nu är man på väg hem då man jobbar eftermiddag och kväll imorgon. Kom även lite snö idag.

Av Nadja Åkerfeldt - 10 januari 2015 11:43

Detta receptet testade jag igår och oj vad de var gott. Jag fick även komentarer som "gudomlig" och "detta är till och med bättre än vanlig kladdkaka"

Den vita kladdkakan gjord på vit choklad och

istället för vanlig grädde valde jag att få in lite syra i form av hallon

då vit choklad är väldigt sött.

Jag rekomenderar verkligen att testa detta.


Detta behöver du:


 2 ägg
 2 dl socker
 100g smör
 100g vit choklad
 2.5 dl vetemjöl
 2 tsk vaniljsocker


Hallongrädde:

Grädde

Hallon färska eller frysta(som då har tinat)

Florsocker för att reglera de sura något (Funkar även med vanilj eller vanilgt socker)


Så gör du:


Kladdkakan:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten
4. Rör (försiktigt) ner mjöl och vaniljsocker
5. Häll ner smeten i en smord form
6. Grädda i 15-20 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka)
7. Låt svalna innan du plastar eller ät direkt.


Hallongrädde:

1. Vispa upp grädden.

2. Tillsätt hallon och rör om.

3. Tillsätt egen mängd av socker.

4. Ställ i kyl.

(Som tillbehör kan man variera enormt. Bara ha frukter och bär som de är, göra en sås eller annat kul man kan komma på)

   

#hallon  #vitkladdkaka #vitchoklad #kladdkaka #efterrätt #dessert #grädde #choklad #gott #recept #mat #baka #bakning #enkelt 

Av Nadja Åkerfeldt - 9 januari 2015 13:57

Hej alla glada :)

Igår sa jag att jag skulle lägga upp ett recept på mina snurror. Detta är en sorts mördeg vilket gör att de måste kylas en del så man kan handskas med degen. De va lite trickigt men de gick och de blev goda. Men så fort degen inte vill som du in med den några minuter i kylen.


Du behöver:

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker eller 1 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
200 g smör eller margarin
1 ägg

Dekoration och färgning av halva degen:

Karamellfärg
Strössel/pärlsocker


Så här gör du:

1. Arbeta samman ingredienserna till degen.

2. Lägg hälften av smeten i en annan bunke och färga den med karamellfärg. Spara den andra hälften ofärgad.

3. Linda in de två degarna i plastfolie och låt vila i kyl 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader

4. Kavla ut de båda degarna, gärna på bakplåtspapper och med plastfolie på (så fastnar inte kaveln i degen)och lägg den färgade på den ljusa.

5. Rulla samman försiktigt från långsidan och rulla i strössel.

(Efter att jag hade rullat ihop den var jag åter igen tvungen att lägga den i kylen 15min då jag inte fick bort bakplåtspappret innan jag rullade i strössel.)

6. Låt vila i kylen cirka 15 minuter innan de skärs upp. Skär i skivor, cirka 1/2 cm, sätt i en klubbpinne om så önskas.

7. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvara torrt.

   

#snurror #recept #baka #kaka #mördeg #turkost #blått #gott #mat #kärlek #bakning


Av Nadja Åkerfeldt - 8 januari 2015 19:06

Efter att gjort vid kakel var jag bara tvungen att baka dess snurror. Recept på dem kommer dock komma upp imorgon :)
#baka #recept #snurror

Presentation


Hejsan
Nadja heter jag och är en bakglad tjej som kommer dela med mig av alla mina recept.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards