sweetbake

Senaste inläggen

Av Nadja Åkerfeldt - 23 december 2014 13:45

Knäck kan varieras i oändligheter men många idag gör bara den traditionella knäcken. Jag gör självklart några traditionella. Men jag gör även lite nya smaker i år blev de bland annat kokos och polkagrisar.


Mitt grundrecept är detta:

2 dl socker

2 dl grädde

2 dl sirap

2 msk smör

Sen de du vill ha i.


Gör så här:

1. Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull.

Krossa samtidigt smakerna du vill ha i din knäck som jag polkagrisar, kandel och kokos. lägg dessa i formarna (detta så att man får en tyngd så inte formarna tippar över lika lätt)

2. Låt koka upp och rör lite då och då så de inte bränns i botten.

3. Gör de omtalade kulprovet för att kolla när din knäck blir perfekt (då alla vill ha den olika)

4. Rör i smöret i knäcken och häll den sedan i formarna.

5. Garnera med lite av era smaker och låt stelna.

6. Förvaras svalt.   #knäck #kokos #polkagris #mandel #recept #godis #gott #jul

ANNONS
Av Nadja Åkerfeldt - 23 december 2014 13:27

Då jag även älskar att måla har jag nu blivit klar med denna pop art tavla

som ska hänga i ett pågående retrokök.

  #cocacola #cola #always #popart #tavla #painting #skiss #design #retro #pop #art

ANNONS
Av Nadja Åkerfeldt - 23 december 2014 13:18

Nu när man gör en massa olika kolor och sen ska slå in dessa i tråkigt smörpapper

gör nu något enkelt och roligt istället.

Platta ut en muffinsform och lägg en kola på den.

Rulla sedan in den i pappret och snurra kanterna.

Så mycket roligare och så mycket finare.


Så här blev mina:


  #kola #kolor #muffins #jul #godis #muffinsform #kul #fint #tips #recept

Av Nadja Åkerfeldt - 23 december 2014 12:58

Då jag alltid gör väldigt mycket godis under julen så brukar de bli gå bort brickor och i år planerades 4 gå bort brickor och 1 gå bort påse.  Så här blev resultatet.

Några recept hittar du här och jag kommer lägga upp resterande idag.

Jag önskar även er alla en God jul och ett gott nytt år.


1. Vit chokladtryffel smaksatt med citron och honung och florsockers decor.

2. Ljus chokladtryffel med smak av apelsinkrokant och mörk choklad decor.

3. Vit chokladtryffel smaksatt med daim och kakao decor.

4. Rocky road

(M&M's peanut, mandlar, marschmallows, dumle, toblerone, daim, ljus choklad, mörk choklad och vit choklad)

5. Chokladkola på 7 minuter.

6. Knäck med smakerna av kokos, mandel och polkagris.

7. Klassiska mozartkulor.

8. Marmorerade polkabräck.

9. Söta mini mintkyssar.


     

#choklad #godis #jul #rockyroad "mozartkulor #mintkyssar #knäck #tryffel #kolor #kola #polkagris #mint #gåbortpresent #present #mat #gott #godjul #kärlek #gåva

Av Nadja Åkerfeldt - 22 december 2014 12:32

Jag vet hur mycket man vill baka eget och inte ge barnen färdigt bröd

då de inte alltid är så bra med en massa socker eller andra saker i.

De är också så att de inte vill äta mörkt bröd för de är "vuxenbröd"

men detta recept habara 2 msk socker som sedan förvinner under jäsningen.

Om man vill göra de ännu mer nyttigare kan man använda andra sorters mjöl.

På 1 paket jäst får du även ut 4 st rostebröd.


Du behöver: (till 2 stycken bröd)


25 gram jäst

5 dl vatten (fingervarmt)

2 msk socker

2 msk rapsolja (kan även bytas ut mot smällt smör)

2 tsk salt

10-12 dl mjök


Garnering:


1 ägg

valmofrön (kan uteslutas)


Gör så här:


1. Smula jästen i en bunke. Tilsätt de fingervarma vattnet och blanda tills jästen smällt.

2. Tilsätt oljan eller smöret. Blanda i sockret och saltet.

3. Tilsätt mjölet lite i taget och knåda några minuter så glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.

4. Jäs brödet under bakduk i 50 min.

5. Dela degen i två, forma till limpor och lägg i vars en limpform (1 1/2 Liter)

6. Låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla ägg och strö på valmofrö på brödet.

8. Sänk värmen på 200 grader när du sätter in limporna i ugnen och grädda längst ner i 30-35 min.

9. Ta ut och låt svalna i formen.


Njut sedan av ett enkelt nygräddad bröd som är lika gott orostat som rostat.

 


#recept #bröd #baka #bakabröd #rostebröd #hembakat #mat #gott #ljustbröd #snabbt #enkelt #jäst

Av Nadja Åkerfeldt - 22 december 2014 12:09

Jag har alltid misslyckats med glykosen i minntkyssar tidigare då den ska koka. V

arje gång jag hält i glukos har de bara tagit sekunder innan den stelnat

och varit obrukbar så när jag hitta detta lätta recept var jag bara tvungen att testa

och oj va smidigt och lätt de va.


Du behöver:


1 äggvita

5 droppar pepparmintsolja eller hushållsarom

3 1/2 dl florsocker

50 gram mörk choklad

karamell/hushållsfärg om man vill färga dem


Gör så här:


1. Vispa äggvita fast (som när man gör maräng)

2. Tillsätt pepparminttsoljan vispa snabbt in på lägsta hastighet.

3. Sikta ner florsockret och forsätt vispa på lägsta hastighet till en smidig massa.

(vill du färga den gör de här)

4. Fyll en spritspåse med massan och spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper.

5. låt torka i rumstemperatur gärna under natten.

6. smällt chokladen och spritsa små schokladknappar på varje mintkyss.


 #mintkyss #choklad #mint #godis #julgodis #jul #advent #mat #recept #gott #blå #vit


Av Nadja Åkerfeldt - 21 december 2014 18:15

Jag har alltid trott att tryfflar varit jättesvårt att göra men oj så fel jag hade.

Med detta recept blir även du mästare på tryfflar med bara ett fåtal ingridienser

som kan varieras i  oändligheter.


Du behöver:


1 dl grädde

1 msk konjak (kan uteslutas de gör jag)

200 gram Valfri bakchoklad (vit, ljus eller mörk)

ca 60 gram annan choklad (ex dubbeldaim, marabous smaker)


Garnityr: Kakao, smällt choklad, florsocker.


Gör så här:

1. Hacka all choklad fint.

2. Koka upp grädde och konjak.

3. Ta väck grädden från värmen och tillsätt chokladen.

4. Rör tills alla klumpar förvinner (om du nu inte använder chokladsorter med crunch i)

5. Ställ svalt tills du märker att du kan rulla tryffeln i bollar.

6. Rulla till bollar och dekorera valfritt.

7. Förvaras svalt.


Tre av smakerna jag gjort kommer nedan:


1. Vit choklad och daim tryffel med kakao garnityr.

 


2. Vit choklad med citron och honung och florsocker som garnityr.

(istället för konjak ta lite pressad citron med lite honung i. smaka av och tillsätt hur mkt smak du vill ha) 

 


3. Ljus choklad med marabous apelsinchoklad och mörk choklad som garnityr.

  

#choklad #recept #godis #jul #julgodis #baka #tryffel #gott #mat #äta #apelsin #citron #daim

Av Nadja Åkerfeldt - 20 december 2014 19:05

Hej alla och tack för att ni kollar in :)
Jag hade tyckt de hade varit hur kul som helst om ni lämnat tips på vad man kan baka eller om du vill veta hur man gör någon viss sak. Jag ska då göra mitt bästa med att göra detta. fet text
#baka #recept #tips #bröd #kakor #godis

Presentation


Hejsan
Nadja heter jag och är en bakglad tjej som kommer dela med mig av alla mina recept.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sweetbake med Blogkeen
Följ sweetbake med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se