Direktlänk till inlägg 3 januari 2015
Som dessert igår gjorde jag en äkta vaniljpannacotta med en hallongelé och vaniljcrunch.
Denna desserten passar även personer som är vegitarianer då jag använder gelésocker och detta är inte gelatin.
Vaniljpannacotta: 4 pers
1 dl Gelesocker multi (bild på förpackning är längre ner)
4-5 dl grädde
Valfri smaksättning: exempel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk frystorkat kaffe
1 msk kakao
1 vaniljstång (detta hade jag)
Gör så här:
1. blanda allt i en kastrull.
2. låt koka i 30 sek.
3. Häll upp i portionsformar/glas och ställ för att stelna i kyl.
Vaniljkexen har jag redan gjort ett recept på som finns bland kakor.
Bär gelé
1 dl avrunnen bär/fruksaft (Jag använde hallon)
1 dl gelésocker
Gör så här:
1. blanda allt i en kastrull.
2. Låt koka i 30 sek.
3. Ta av från varmen och häll på pannacottan.
TIPS! du kan även örvara gelén ochh använda den som smaksättningar i såser osv. Då gör du som ovan men förvarar de i en förslutbar burk som är varma och noga rengjorda. Denna ska då hålla i kylen i 3-4 månader.
På detta sätt kan du då göra din egen vinbärsgelé och mycket mer.
#gelesocker #mat #dessert #efterrätt #bär #hallon #pannacotta #vegitarian #kakor #vanilj #gott #recept
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|